Ambassade van België in Pakistan

België in Pakistan en Afghanistan

Welkom op onze website!

Ambassade

Noot: sinds 25 november zijn de ordediensten een operatie bezig om de betogers uiteen te drijven die de verkeerswisselaar bij Faizabad (tussen Islamabad en Rawalpindi) bezetten. Sindsdien hebben verschillende incidenten (blokkades, rellen) plaatsgevonden in andere steden, vooral in Rawalpindi, Islamabad, Lahore en Karachi. Verhoogde waakzaamheid is aangeraden. Het is ook aanbevolen om alle niet-noodzakelijke verplaatsingen uit te stellen tot de situatie genormaliseerd is.

 

U bent een Belg die onlangs naar Pakistan of Afghanistan is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Islamabad? U reist als toerist door Pakistan of Afghanistan en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Pakistan of Afghanistan gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen. 

 

Nieuws

22 dec

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt in het kader van de Warmste Week 100.000 euro vrij. Het geld gaat naar een project ter ondersteuning van slachtoffers van mensenhandel in Tunesië (Advocaten zonder Grenzen) en naar het verbeteren van jongerenrechten in Burundi (KIYO). Minister De Croo overhandigde de cheque deze ochtend aan Music For Life dat dit jaar is neergestreken op Domein Puyenbroeck in het Oost-Vlaamse Wachtebeke.

21 dec

Toespraak van staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem ter gelegenheid van de Diplomatieke dagen 2017.

18 dec

Toespraak van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo ter gelegenheid van de Diplomatieke dagen 2017.

18 dec

Openingstoespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ter gelegenheid van de Diplomatieke dagen 2017.

15 dec

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders feliciteert Sri Lanka voor zijn toetreding tot het Verdrag van Ottawa inzake een verbod op antipersoonsmijnen.