Ambassade van België in Pakistan

België in Pakistan en Afghanistan

Welkom op onze website!

Ambassade

U bent een Belg die onlangs naar Pakistan of Afghanistan is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Islamabad? U reist als toerist door Pakistan of Afghanistan en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Pakistan of Afghanistan gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen. 

 

Nieuws

29 apr

Op 29 april 1997 trad het Verdrag tot verbod van chemische wapens in werking. Twintig jaar later blijft dit het enige verdrag dat een volledige categorie van massavernietigingswapens buiten de wet stelt en dat dit verbod door een verificatieregime laat controleren. Intussen maken 192 landen deel uit van het verdrag.

29 apr

België viert vandaag 25 jaar relaties met Tadzjikistan. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met dit jubileum, dat de bekroning is van een bilaterale relatie die in de loop der jaren is gediversifieerd. Hij wijst op de vriendschap tussen de twee landen.

28 apr

De laureaten van de Prijs voor het Belgische erfgoed in het buitenland werden bekendgemaakt tijdens een plechtigheid in het Egmontpaleis in Brussel, in aanwezigheid van prins Lorenz. Deze prijs is een initiatief van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en van de Koning Boudewijnstichting.

28 apr

De Equal Rights Coalition brengt een verklaring uit waarin Rusland wordt opgeroepen tot het instellen van een onafhankelijk onderzoek naar de vervolging LGBTI’s in Tsjetsjenië.

27 apr

Naar aanleiding van het parlementaire debat deze namiddag wil ik het volgende verduidelijken: de diensten en medewerkers van Buitenlandse Zaken hebben op heel professionele wijze de normale procedure toegepast in de ECOSOC-raad van de Verenigde Naties.