Ambassade van België in Pakistan

België in Pakistan en Afghanistan

Welkom op onze website!

Ambassade

U bent een Belg die onlangs naar Pakistan of Afghanistan is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Islamabad? U reist als toerist door Pakistan of Afghanistan en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Pakistan of Afghanistan gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen. 

 

Nieuws

20 jan

De banaan is de populairste vrucht ter wereld. Ze wordt gekweekt in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Maar België (u leest het goed) herbergt de grootse collectie bananen ter wereld: in het Laboratorium voor Tropische Plantenteelt van de KU Leuven. Op 23 januari 2017 viert ons land de 30ste verjaardag van de bananengenenbank. Die helpt onderzoekers en boeren wereldwijd om meer inzicht te krijgen in de bananenteelt.

20 jan

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders feliciteert Adama Barrow, die gisteren de eed aflegde als president van Gambia. Deze eedaflegging bevestigt het respect voor het resultaat van de presidentsverkiezingen van 1 december en de keuze van het Gambiaanse volk.

18 jan

België staat op de 9de plaats binnen de groep van de 10 grootste donors van het Central Emergency Response Fund (CERF). Het CERF is het flexibele fonds voor humanitaire hulp van de Verenigde Naties. 

16 jan

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo trekt 3 miljoen euro uit voor de opvang van Zuid-Soedanese vluchtelingen in de Democratische Republiek Congo en Oeganda. De Belgische Ontwikkelingssamenwerking zal een tweejarig programma steunen van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR). Ons land onderstaande trok in 2016 in totaal 21,4 miljoen euro uit voor het  humanitair werk van de VN-vluchtelingenorganisatie.

05 jan

Op 25 januari organiseert de Adviesdraad Gender en Ontwikkeling (ARGO) een seminarie rond duurzame ontwikkeling en maatschappelijk empowerment van vrouwen. Gendergelijkheid en empowerment van vrouwen en meisjes zijn immers van primordiaal belang voor de uitvoering van de Agenda 2030.