Ambassade van België in Pakistan
Home Consulaire diensten Identiteitskaarten

Identiteitskaarten

Belgen die ingeschreven zijn op de Belgische ambassade in Islamabad kunnen een identiteitskaart aanvragen. Er zijn twee types:

  • e-ID voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (20 euro). Deze heeft een geldigheidsduur van zes jaar voor aanvragers van 12 tot 18 jaar, een geldigheid van 10 jaar voor aanvragers van 18 tot 75 jaar en een geldigheid van 30 jaar vanaf de 75ste verjaardag.
  • Kids-ID voor kinderen onder 12 jaar  (10 euro). Deze heeft een geldigheidsduur van drie jaar.

Alle door de EU-lidstaten afgegeven identiteitskaarten moeten volgens de Europese reglementering uiterlijk vanaf midden 2021 de vingerafdrukken van 2 (wijs)vingers bevatten.

Vanaf maandag 21 juni 2021 zal u voor een elektronische identiteitskaart (e-ID) en/of ook uw kind voor de Kids-ID (als uw kind 6 jaar of ouder is) in persoon en op afspraak naar het uw beroepsconsulaat moeten komen.

Gelieve volgende bewijstukken in te dienen:

  • het formulier: ingevuld en ondertekend. Er is een apart formulier voor kinderen onder de 12 jaar. Vergeet niet de gewenste hoofdtaal van de kaart aan te duiden. Gelieve in het juiste vak te tekenen, in zwarte inkt. Een kind vanaf zes jaar moet zijn naam of handtekening in het vak zetten.
  • brief ondertekend door beide ouders voor de aanvraag van een identiteitskaart voor alle minderjarigen (jonger dan 18).
  • het exacte bedrag in cash: 20 euro voor een e-ID voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar of 10 euro voor een Kids-ID voor kinderen onder 12 jaar. 
  • uw vorige identiteitskaarten.
  • twee recente pasfoto’s (45 mm op 35 mm) in kleur of zwart-wit op egale witte achtergrond. Voor identiteitskaarten worden ook zwart-wit foto’s aanvaard (voor paspoorten niet). Meer informatie over de vereisten van foto’s vindt u hier. Deze foto’s moeten worden bijgevoegd maar mogen niet op het formulier worden gekleefd.